Anet stelt zich voor

anetIk ben Anet, ik ben een 33 lentes jonge moeder van Nolan (20 mnd) en partner in crime van Justin. Ik kom oorspronkelijk uit Polen maar woon al zo’n 10 jaar in Nederland, waarvan al weer 5 jaar in prachtige binnenstad van Gorinchem. Ik werk bij een typisch Nederlands bedrijf, namelijk de Hema (in Dordrecht). Mijn passie is eigenlijk schoonheid, make-up en styling en daar wil ik in de toekomst meer mee gaan doen ? Mijn familie woont in Polen en ik probeer ze daar 2-3 keer per jaar te bezoeken. Ik ben in 2013 begonnen met hardlopen maar nooit zo regelmatig, omdat ik in dat jaar bevallen ben van ons zoontje maar ook omdat ik niet zo graag in mijn eentje loop. Vanaf dat ik mij aanmeldde voor de Crazy River Run 2014 ben ik begonnen mee te trainen met de ExtraRunners. De gezelligheid van de groep heeft mijn loopcarrière de hoognodige ‘boost’ gegeven en nu ik pas echt de smaak te pakken.

Wat is je sportieve achtergrond

In mijn jeugd heb ik vanaf mijn negende aan atheletiek gedaan en had volgens mijn trainers wel een beetje talent voor de middellange afstanden (400 – 1000 meter). Vanaf mijn vijftiende moest ik meer aandacht aan school besteden en liep het sporten langzaam terug. Ik heb wel nog een tijd gebasketbald, een erg leuke sport maar helaas kon mijn fanatisme slechts in beperkte mate mijn ‘korte pootjes’ compenseren.

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Tot nu toe heb ik alleen de Crazy River Run (5km) gedaan en werd toen 10e bij de dames. Over ruim een week ren ik de ¼ marathon in Rotterdam waar ik heel veel zin in heb en ik wil daarna aan nog veel meer leuke runs mee gaan doen.

Wat is jouw favoriete afstand

Dat moet ik eigenlijk nog een beetje ontdekken maar wel word ik heel enthousiast van de gedachte om langere trailruns in mooie gebieden te lopen. Maar bijvoorbeeld een triathlon lijkt mij ook een fantastische ervaring, al zou ik daar wel nog flink voor moeten trainen.

Hoe heb je je voorbereid op de ¼ Marathon

Ik probeer op donderdag en zaterdag met de ExtraRunners te trainen, als dat door werk ofzo een keer niet lukt dat probeer ik zelf te trainen op een ander tijdstip. Ook doe ik thuis een trainings programma vanaf dvd. Dat doe ik vooral voor ‘Beach 2015’ (zeg maar lekker in bikini lopen).

Wat verwacht je van de ¼ Marathon

Gezelligheid! Ik heb er heel veel zin in en denk dat ik door de trainers voldoende voorbereid ben om aan de 10 km mee te doen en mijn eerste PR op die afstand neer te zetten.

Heb je nog tips voor andere lopers

Zet doelen, train, ontspan, houd van jezelf, wees positief, help elkaar, heb zelfvertrouwen, vergeet niet te lachen en geniet vooral van het leven! ? Gezondheid is het belangrijkste.

Doorgeefpen

Ik geef de pen hierbij door aan Nivedita Vernhout

You may also like...

1 reactie

  1. 8 april 2015

    […] Ik geef de pen door aan Aneta Eliasz […]