Bea stelt zich voor

Bea trots met CharlotteIk ben Bea de Jongh, 47 jaar, woon met mijn 4 kids, Harold 23 jaar, Charlotte 21 jaar (loopt elk jaar de Crazy River Run mee), Dennis 17 jaar (doet in de zomermaanden regelmatig mee met een loopje van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit) en Wesley 15 jaar in Sleeuwijk. Werk al meer dan 25 jaar in de zorg, heb nu een leuke job bij de Rivas voor 36 uur in de week, doe een stukje cliëntenzorg en daarnaast doe ik de planning van onze cliënten en de collega’s.

Wat is je sportieve achtergrond

Als kind niet gesport, met mijn 25e begonnen met badminton, wat ik een paar jaar heel intensief gedaan heb, daarna veel gewandeld, 4x de Nijmeegse Vierdaagse gelopen met heel veel plezier. En 10 jaar geleden begonnen met hardlopen met een groepje moeders van de basisschool van mijn kinderen, al heel snel waren we nog maar met z’n 2-en over, en wij bleven lopen. Sinds 3 jaar lid bij de ExtraRunners.

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Mijn eerste loopje was de 10 km Ladies Run in Hilversum, en mijn volgende loopje de Dam tot Damloop en die ga ik dit jaar voor de 10e keer doen! In al die jaren zoveel loopjes gedaan, Damloop blijft favoriet door afstand en de gezelligheid langs het parcours, Marikenloop, Crazy River Run, Zevenheuvelenloop, Bruggenloop, Ten Miles Antwerpen, de halve marathon in Amsterdam gedaan, Etten Leur, Westvoorne, Linschoten, Drunen, Egmond, Berenloop, CPC. En sinds ik bij de ExtraRunners loop ook mee gaan doen met de Univé loopjes, meestal de 10 km. PR is 48:39 min 2 jaar geleden in Heukelum.

Wat is jouw favoriete afstand

20150319_154745000_iOSMijn favoriete afstand is toch wel tussen de 15 en 20 km. Vorig jaar mee gedaan met de Stuwwalloop en de Asics Duintrail in Schoorl, 2 pittige lopen, qau parcours, maar lekker genieten van de natuur, en gewoon je ding doen.

In 2008 en 2013 ook al eens de Marathon van Rotterdam gelopen, wat een happening, de gezelligheid van het parcours, en inmiddels een jaarlijks vast onderdeel bij de ExtraRunners. In 2008 was mijn tijd 3 uur en 57 min. En in 2013 net boven de 4 uur, dus wil dit jaar heel graag weer binnen de 4 uur lopen.

Hoe heb je je voorbereid op de Marathon

Voorbereiding met de schema’s van Dick, op dinsdag, donderdag en zondag met de hele groep trainen, wat altijd gezellig is!

Wat verwacht je precies van de Marathon

En voor dit jaar hoop ik dat we met alle ExtraRunners de finish halen op de Coolsingel!!!

Heb je nog tips voor andere lopers

Tips, al heel veel voorbij zien komen, maar vooral met heel veel plezier blijven lopen!!!!

Groet Bea

Doorgeefpen

Ik geef de pen door aan: Henk

You may also like...

1 reactie

  1. 19 maart 2015

    […] Ik geef de pen door aan: Bea […]