Corrine stelt zich voor

corrine-w-05Mijn naam is Corrine Verschoor, op 3 juli word ik voor de zevende keer 30;-) (hoe lang zou ik daar nog mee weg kunnen komen?) en ben ruim 16 jaar samen (waarvan 11 jaar getrouwd) met m’n lief Arjo (sinds bijna een jaar ook ExtraRunner). We wonen in Gorinchem, zo’n 15 jaar alweer. Ik ben geboren in Nieuwendijk en heb van m’n 6e tot ongeveer m’n 19e in Boven-Hardinxveld gewoond. Na de studies Pedagogiek en de lerarenopleiding Nederlandse taal en cultuur ben ik alweer ruim 14 jaar werkzaam op het Lyceum Oudehoven in Gorinchem. Ik heb een heel leuke baan; ik mag 3 en 4 havo het mooie vak Nederlands bijbrengen en daarnaast ben ik decaan en mentor. Zo voer ik gesprekken met jongeren over motivatie, profiel- en studiekeuze. Het blijft bijzonder om met jonge mensen na te denken over toekomstdromen.

Ik denk dat het nu alweer vier of vijf jaar geleden is dat ik me heb aangemeld voor de iRun. Ik zag een advertentie in de krant staan en ik dacht ‘dat is wel iets voor mij’. Ik heb op korfbal gezeten. Je hebt niet veel sportkeuzes in Boven-Hardinxveld, maar ik heb het prima naar m’n zin gehad. Dat lag dan vooral aan de selectie waar ik deel van uitmaakte, want deze groep mensen zat al jaren in dezelfde selectie. Op een gegeven moment werd dat wel een beetje teveel van het goede; er ontstonden allerlei stelletjes natuurlijk en tja, dat zag ik niet zo zitten;-). Toen ik met Arjo in Gorinchem ging samenwonen, leerden we andere mensen kennen. Deze zaten op voetbal, dus dat ben ik toen gaan doen. Ik was best een redelijke rechts-back, althans, ik kon door mijn korfbalverleden lekker irritant verdedigen. Ik heb m’n armen echt stil moeten leren houden haha. Toch was voetbal het niet voor mij; ik kreeg veel blessures doordat ik vaak m’n voeten niet op tijd optilde terwijl er een sliding werd ingezet. Daarbij speelden we vaak op knollenvelden, want het damesteam werd niet op het hoofdveld ingedeeld…dus toen werd ik lid van een sportschool. Daar is dan ook wel alles mee gezegd, het was een mooi lidmaatschap. Nee, de groepslessen bezocht ik wel (zumba, bodypump, steps) maar ik miste het buiten sporten. Wat wel opvalt, is dat ik altijd voor teamsporten heb gekozen. In m’n eentje sporten vind ik niet leuk; ik kan me er dan ook niet toe zetten.

Maar goed, ik zag dus die advertentie en heb me opgegeven. Ik ontmoette erg leuke, spontane en sportieve mensen. Ik vind het zo leuk dat het niet uitmaakt hoe goed je bent, hoe oud of jong je bent, wat je achtergrond is….iedereen is welkom en iedereen doet het goed! Tijdens trainingen en ‘wedstrijden’ (het voelt voor mij niet als een wedstrijd) ervaar ik positiviteit en gezelligheid. Natuurlijk train ik om beter te worden, maar dat kan voor mij alleen wanneer er positiviteit en gezelligheid is.

Welke runs heb je allemaal al gedaancorrine-w-01

In de eerste jaren heb ik weinig wedstrijden gelopen. Ik weet ook niet alles meer, maar deze kan ik me nog herinneren:
Unive loopcircuit 5 EM en 10 k, 15 km-lopen zoals Zevenheuvelenloop (2x met Elianne en haas Cor!), Bruggenloop (2x), Crazy River Run, 16 km Dam-tot-Damloop (was super, Carla!), ong. 20 km trailruns in Schoorl en Oosterbeek en halve marathons van Terschelling (gezellig weekend met veel ExtraRunners en super gelopen met Corrine W en dankzij haas Sylvia een mooie tijd neergezet!), Dordrecht en Rotterdam.

Wat is jouw favoriete afstand

Mijn favoriete afstand is 15 km. De laatste tijd word ik enthousiast gemaakt voor trailrunning: heerlijk in de natuur en ik vind de deelnemers heel erg plezierig! Ik merk wel dat ik wat sterker zal moeten worden om de trails goed uit te kunnen lopen, dus er is werk aan de winkel. Het is dus voor mij heeeeeeel goed dat we de laatste tijd meer aan krachttraining doen (planken, opdrukken), want dat doe ik uit mezelf niet zo snel (wie wel??).

corrine-w-02Ik ga afsluiten met een duim omhoog richting Dick, Vivi, Hafid, Cor, Nicole, Gert en allen die training geven of hebben gegeven! Dankzij jullie kunnen zoveel mensen plezier beleven aan hardlopen en dankzij het sociale netwerk dat zo is ontstaan, zijn er ook vriendschappen ontstaan die heel bijzonder zijn. Mensen met wie ik gestart ben, die ik in de beginperiode ontmoet heb, die ik later ontmoet heb en die net gestart zijn…het klikt als vanzelf en ik vind het mooi om te zien dat een ieder wel een maatje weet te vinden.

Heb je nog tips voor andere lopers

Tip voor de loper? Geniet van wat je wel kunt, ga dus niet kijken naar wat je niet kunt. Stel jezelf wel een doel want je kunt echt meer dan je denkt!

Ik geef de pen door aan mijn naamgenoot Corrine W.

You may also like...

1 reactie

  1. 18 juli 2015

    […] Ik geef de pen door aan Corrine Verschoor. […]