Diana stelt zich voor

Diana-00Wat erg! In april heb ik van mijn hardloopmaatje Ellen de pen gekregen en nu pas stuur ik jullie mijn stukje… Door mijn drukke planning is het er niet eerder van gekomen, ik schaam me diep ;-)! Na alle andere leuke stukjes kan ik natuurlijk niet achterblijven, dus hier is hij dan toch echt!

Mijn naam is Diana de Swart. Ik ben 30 jaar en woon in Gorinchem. Ik werk vijf dagen per week als assistent-accountant op de controle afdeling bij Verstegen Accountants en Adviseurs in Dordrecht. Naast mijn werk studeer ik voor register-accountant aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, in december 2015 hoop ik af te studeren. In maart 2014 ben ik begonnen met hardlopen. Ik had mijzelf opgegeven voor de beginnerscursus bij de Run2Day winkel. Wat was het leuk! Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder en volg ik nog steeds de gezellige trainingen op donderdagavond en zaterdagochtend.

Wat is je sportieve achtergrond

Nou, ik durf het bijna niet te zeggen, maar… ik heb totaal geen sportieve achtergrond (erg hè ;-)). Wel ben ik al bijna 20 jaar lid van De Koninklijke Harmonie De Bazuin in Gorinchem. Ik speel fluit en maak al heel wat jaartjes onderdeel uit van het grote orkest. Iedere woensdagavond is er repetitie, waar we repeteren voor diverse concerten. Altijd erg gezellig!
Maar… Omdat ik een zittend beroep heb, en omdat sporten zo goed voor je is ;-), ben ik toch eens gaan kijken of er meer is dan alleen muziek maken. En ja, hardlopen leek mij erg leuk! Vandaar mijn start met de beginnerscursus in maart 2014.

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Samen met mijn hardloopmaatje Ellen, die ik heb leren kennen bij de beginnerscursus (jullie kennen ons wel, we zijn altijd samen ;-)), heb ik vorig jaar meegedaan aan de Ladies Run in Rotterdam. Dat was onze eerste “echte” 5 km run. Inmiddels hebben we heel wat meer wedstrijden achter de rug, met als hoogtepunt de ¼ marathon in Rotterdam. Wat was het leuk! De voorbereiding, de leuke trainingen gegeven door Dick, Gert en Nicole, plus de gezelligheid met alle andere hardlopers, maakte het echt een feestje!

Wat is jouw favoriete afstand

Op dit moment is mijn favoriete afstand de 10 km. Inmiddels loop ik op dinsdagavond mee met de “patatgroep” en proberen we soms wat meer kilometers te maken ter voorbereiding op de Crazy River Run.Diana-01 Want… We hebben ons ingeschreven voor de 15 km en willen goed voorbereid van start! Ellen, Daphne, Kyra, Chris, Gerina, Jos, Gert, Peter, Jan en alle andere hardlopers op dinsdagavond: wat is het altijd gezellig!

Heb je nog tips voor andere lopers

Kom naar de trainingen op donderdagavond en zaterdagochtend en houd je aan je hardloopschema, neem voldoende rust en volg de adviezen gegeven door de trainers.

Doorgeefpen

Ik had van Frans begrepen dat hij zijn stukje al klaar had ;-), dus ik geef de pen aan… Frans! Succes Frans ?! En voor alle anderen: ik zie jullie bij de training!

You may also like...