Dick stelt zich voor

Samen met Vivi Schotsman ben ik eigenaar van Run2Day Gorinchem, Massagepraktijk ONS en oprichter van de ExtraRunners Gorinchem. Afgelopen december ben ik vijftig tinten grijs geworden. Ik voel me 25 en heb ideeën en plannen alsof ik 15 ben.

Wat is je sportieve achtergrond

Als klein manneke heb ik me bezig gehouden met tennis en kon een aardig balletje slaan. Na mijn tenniscarrière is het rondom het sporten een beetje stil geweest, werken was toen de grootste hobby. Af en toe een hardloopbevlieging, een racefiets, een mountainbike en donateur van een sportschool, maar niet zo serieus allemaal. De serieuze sportcarrière kreeg weer een boost toen ik via mijn werk in aanraking kwam met sloeproeien. Vijf jaar lang heb ik met een fantastische vriendengroep de wereldzeeën bevaren met onze reddingsloep. We zijn 3 keer nederlands kampioen geworden en hebben The Great River Race in Londen op onze naam geschreven.

Na het roeien ben ik wat serieuzer gaan hardlopen en was compleet verkocht. Eind 2007 mijn baan opgezegd en van het sporten mijn beroep gemaakt. (inmiddels een klein beetje uit de hand gelopen)

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Inmiddels heb ik heel veel uitdagende runs gedaan in binnen- en buitenland. Beklimmen van de Mont Ventoux in Frankrijk, de Stelviopas in Italie en de marathons van Berlijn, Amsterdam, Rotterdam en Terschelling. De RoParun ga ik dit jaar voor de 8ste keer lopen.

Wat is jouw favoriete afstand

Ook ben ik een liefhebber van langere trailruns. Een favoriete afstand heb ik eigenlijk niet mits het maar langer is dan 10 km 😉

Wat verwacht je precies van de Marathon

Mijn verwachting voor de marathon van Rotterdam zijn heel simpel………gezellig met zoveel mogelijk ExtraRunners lachend over de finish op de Coolsingel!!!!!! En daarna op station Dordrecht een vette patat pinda mayo en een kaassoufflé.

Heb je nog tips voor andere lopers

En de tip van flip….Hol voor de LOL, schijt aan tijd en ren vooral voor de gezellige gezondheid!

You may also like...

1 reactie

  1. 12 maart 2015

    […] maar met plezier heb ik me eigen voorgesteld aan jullie. Nu is het de beurt aan onze trainer Dick om een leuk verhaal te schrijven. Dick zet ‘m op en ik vind het leuk […]