Frans stelt zich voor

Frans-04Ik ben Frans Groenendijk en in 1966 op de wereld gekomen samen met mijn tweelingzus. Ben opgegroeid in Gorinchem. Woon alweer een aantal jaren samen met mijn meisje, Sylvia. Ben werkzaam in de scheepsbouw, voornamelijk in de binnenvaart, als projectleider.

WAT IS JE SPORTIEVE ACHTERGROND

Heb een aantal jaren aan windsurfen en krachttraining gedaan. Later ben ik op de fiets gestapt. Mountainbiken is mijn sport geworden. Dit heb ik 28 jaar gedaan, met heel veel plezier. Door de weeks zat ik voornamelijk op de racefiets en in het weekend had ik een wedstrijd ergens in de Benelux. De laatste jaren heb ik alleen nog maar wedstrijden gereden in Nederland. Meerdere malen meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen en met succes. Zelfs een keer Benelux kampioen geworden. En nog vele andere mooie podium plaatsen behaalt. Eind 2013 helemaal gestopt met het wedstrijd mountainbiken, nu nog alleen voor plezier het bos in. Wilde natuurlijk niet niets doen en ben meer gaan hardlopen. Deed dit al wel een beetje, maar nu ook bij de ExtraRunners.

WELKE RUNS HEB JE ALLEMAAL AL GEDAAN

De Crazy River Run, meerdere Univé loopjes, halve marathon op Terschelling en een Trailrun in Schoorl , Oosterbeek en de marathon van Rotterdam

WAT IS JOUW FAVORIETE AFSTANDFrans-03

Over de afstand kan ik niet zoveel zeggen. Het trailrunnen is wat ik echt leuk vind, heerlijk in de bossen, op het strand. Merk je toch wel dat ik van het mountainbiken kom ?. Dat is ook in de natuur, interval en afzien.

HOEVEEL MARATHONS (EN/OF HALVE’S) HEB JE INMIDDELS GELOPEN

Halve marathons, de Berenloop op Terschelling, de halve van Hercules in Dordrecht. En diverse trailruns van rond de 20 km. En inmiddels de marathon van Rotterdam.

HOE HEB JE JE VOORBEREID OP DE MARATHON

Wilde me gaan voorbereiden op de Koning van Spanje in Gulpen, dat is een trailrun van 37 kilometer. Met deze gedachte heb ik me bij de groep gevoegd die aan trainen waren voor de marathon. Nu ik zo bezig ben met de trainingen heb ik gedacht, dan ga ik ook in Rotterdam lopen.

EN HOE IS HET GEGAAN DE MARATHON

Frans-01Nou….. Dat de wedstrijd anders verloopt dan wat je tijdens de trainingen mee maakt. En dat de laatste kilometers voor mij erg zwaar waren. Maar al met al toch de finish gehaald. Wel een knie blessure aan over gehouden waardoor ik de trial in Gulpen niet heb gelopen. Maar diverse afstanden heeft gevolgd op de mountainbike , en op deze manier het ook erg naar mijn zin heb gehad.

HEB JE NOG TIPS VOOR ANDERE LOPERS

Zorg goed voor je zelf, voor en na een training/wedstrijd.

DOORGEEFPEN

Ik geef de pen door aan Corrine Verschoor.

You may also like...

1 reactie

  1. 18 juli 2015

    […] had van Frans begrepen dat hij zijn stukje al klaar had ;-), dus ik geef de pen aan… Frans! Succes Frans ?! En voor alle anderen: ik zie jullie bij de […]