Gert stelt zich voor

Gert - 30e Antwerp 10 milesAntwerpen, 26 april 2015, 41.300 deelnemers: de 30e Antwerp 10 miles (16 km). Een geweldig loopevenement, heel goed georganiseerd (voldoende ruimte om lekker door te lopen), prachtig loopweer (precies genoeg motregen om het niet te warm te krijgen) en een PR (een paar minuten sneller dan vorig jaar). Dit is denk ik toch wel mijn favoriete loopevenement. Ik ben dankbaar dat ik kan lopen, aan leuke evenementen kan deelnemen en wekelijks met uiteenlopende loopvrienden kan trainen.

Wat is je sportieve achtergrond

Ik ben pas serieus gaan sporten na mijn nieroperatie in 2008. Naast wat wandelen en fietsen zat ik daarvoor toch vooral in de auto en achter een bureau. Inmiddels kan ik mij moeilijk een leven voorstellen zonder hardlopen en zonder zo’n leuke club als de ExtraRunners. En er zijn mensen die denken dat de Run2Day winkel aan de Langedijk in Gorinchem een soort tweede woonkamer voor mij is ?

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Na eerst rustig een aantal 5km wedstrijden te hebben gelopen ben ik me gaan richten op de 10km loopjes van het Grote Rivieren loopcircuit. Na enkele jaren nu niet meer om mezelf te verbeteren, maar om andere lopers naar een mooie tijd te begeleiden. Sinds 2013 zijn daar verschillende mooie evenementen bijgekomen met afstanden tussen de 15 km (Bruggenloop) en 21 km (diverse halve marathons, waaronder Egmond (3x) en Dordrecht (2x)). En natuurlijk elk jaar de vijf kilometer in Werkendam met een hele ploeg ExtraRunners!

Gert - iRun April 2015 - Run2Day Gorinchem

Wat is jouw favoriete afstand

Mijn favoriete afstand is toch wel de 10 Engelse mijlen (Antwerp 10 Miles, DAM TOT DAM loop). Tien kilometers zijn een beetje ‘gewoon’ (die lopen we op een gewone training ook) en een halve marathon is eigenlijk een paar kilometer te ver om echt te genieten van het evenement. Bij 10 Engelse mijlen kan ik een goede prestatie neerzetten en tegelijkertijd genieten van het evenement. En dan is Antwerpen met drie tunnels (twee keer onder de Schelde door), veel publiek en een fijne sfeer toch wel de mooiste.

Hoeveel Marathons (en/of halve’s) heb je inmiddels gelopen

Zeven halve marathons in Egmond, Roosendaal, Eindhoven en Dordrecht. Een hele marathon is me echt te ver. En dan niet alleen de loop zelf, maar ook de trainingsinspanning in aanloop naar het evenement. Dat wil ik mijn gezin niet aandoen en dat zou ook teveel ten koste gaan van andere dingen die ik graag doe. Het begeleiden van hardlooptrainingen bijvoorbeeld.

Hoe heb jij je voorbereid op de Halve Marathon

Voor een halve marathon hoef ik maar een paar keer een langere duurloop in te plannen. De rest van de voorbereiding zit eigenlijk in de gewone trainingen. Voor Egmond heb ik dit jaar een schema gevolgd. Door de barre omstandigheden heb ik net zo snel gelopen als andere jaren. Het resultaat is dus niet alleen van de voorbereiding afhankelijk.

Heb je nog tips voor andere lopers

Voor Antwerpen was ik zoals gewoonlijk een dag van tevoren mijn tas aan het pakken en alle spullen aan het controleren. Als dingen anders gaan dan ik verwacht kan ik daar nogal gespannen van worden. Op de dag zelf was ik ’s morgens mijn medicijnen vergeten en bleken mijn tubes in aanraking te zijn gekomen met een overrijpe banaan. Ik raak daarvan gewoonlijk nogal van de wijs. Deze keer hield ik mezelf voor dat het niets helpt als ik me er druk over maak en dat ik alles maar moet nemen zoals het komt.

Mijn tip voor mezelf en voor andere lopers is om zo ontspannen mogelijk naar een evenement toe te leven. Laat (kleine) tegenslagen je niet uit het veld slaan. Geniet van het evenement en wie weet… komt er vanzelf een pr. En zo niet, … geniet!

Doorgeefpen

Ik geef de pen door aan Ellen Stuut en ben benieuwd naar haar verhaal.

You may also like...

2 reacties

  1. 29 april 2015

    […] begeleiding van Nicole en Gert heb ik me voorbereid op de 1/4 marathon van Rotterdam, afgelopen 12 april. Nicole had een mooi […]

  2. 28 juni 2015

    […] ga afsluiten met een duim omhoog richting Dick, Vivi, Hafid, Cor, Nicole, Gert en allen die training geven of hebben gegeven! Dankzij jullie kunnen zoveel mensen plezier beleven […]