Halve van Westvoorne

Halve van WestvoorneNog even nagenieten van de Halve Marathon van Westvoorne, welke in het verleden bekend stond onder de naam Halve van Rockanje. Deze halve marathon staat bekend als één van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland maar met een beperkt aantal startnummers. Voor de lopers die een beetje willen afzien is dit een loop die de moeite waard is. Mocht de 21km je nog te veel zijn kan men hier ook nog kiezen voor de afstanden van 5 of 10km.

De start- en finish locatie was opgebouwd bij het Strandpaviljoen “De Duinrand” aan de Strandweg 4 in Westvoorne, wat mede gezorgd heeft voor de naamswijziging van deze loop.  Dit jaar hebben acht ExtraRunners ervoor gekozen niet te gaan voor de bekende Halve van Egmond en af te reizen naar Westvoorne. Na vroeg verzameld te hebben bij de Gamma in Gorinchem kwamen wij meer dan op tijd bij wedstrijdlocatie aan. Na het ophalen van de startnummers was er nog de tijd om gezamenlijk een bakje koffie te drinken en onze laatste bruine boterhammen op te eten.

Om 11:15 klonk dan het startschot voor de 21km en gingen we weg met uiteraard ons Extra-shirt,  thermoshirt(kort), long tight, Crazy River Run sleeves en handschoenen bij z’n 6 graden en een matig windje. De eerste 10km liep van Westvoorne naar Rockanje en kregen we onderweg de eerste zon al te zien. Net na Rockanje werd de duinpan overgestoken om te beginnen aan de negen kilometers strand. De eerste vijf kilometers treffen we de wind recht van voren waardoor de gemiddelde snelheid terug zakt van 5:15 naar 5:25 min/km, maar ook dit is voor het strand nog een mooi tempo. Bij het 16km punt hebben we de wind in de zij en hoeven we niet zo hard meer te werken.

Bij de laatste drinkpost staat weer een klim te wachten over de duin om zo de laatste drie kilometers in de luwte weg te lopen naar de finish. Daar werden we middels de chip geregistreerd en schrijven we weer mooie tijden weg op uitslagen punt nl. Dit alles compleet verzorgd met een drankje en/of bouillon en erwtensoep voor de liefhebbers. Persoonlijk ben ik er wel uit voor mij geen Egmond meer, maar een mooie halve van Westvoorne. Welke ExtraRunners gaan er volgende jaar ook mee?

(Foto: Simone)

You may also like...