Hardloopvirus ook in Heukelum toegeslagen

heukelumMocht je je op de eXtra zaterdagochtendtrainingen hebben afgevraagd waar Dick is gebleven….? Die is naar Heukelum vertrokken (tijdelijk hoor!) om ook daar gedurende een aantal weken een zeer enthousiaste groep starters en gevorderden klaar te stomen voor de Krakelingenloop op zaterdag 16 mei aanstaande. Natuurlijk zijn wij eXtra’s straks in Heukelum ook rijk vertegenwoordigd. Gelijk een mooie gelegenheid om de Heukelumers na de Krakelingenloop gezellig bij de ExtraRunners aan te laten sluiten!

Eén van de hardlopers van Heel Heukelum Holt is “onze” Marieke Nagtegaal. Zij schreef een leuke sfeerimpressie over hun zaterdagochtend.

Heel Heukelum Holt! Daar lijkt het in ieder geval wel op, die eerste zaterdagochtend in het dorpshuis. Maar liefst 27 sportieve dorpsgenoten hebben zich verzameld in de Krakeling. “Hé, jij ook hier”? klinkt er regelmatig. Nog een beetje onwennig luisteren de deelnemers naar het verhaal van Dick. Voor velen is het de eerste keer dat zij hun hardloopschoenen hebben aangetrokken. Maar met zijn natuurlijke enthousiasme en ontspannen aanpak weet Dick al snel het ijs te breken: “We gaan er wat moois van maken Heukelum!” Een grapje hier, een opmerking daar en je ziet iedereen zichtbaar ontspannen en glimlachen. Tijd om naar buiten te gaan….

MariekeOp naar de Rietput, Heukelums natuurlijke ‘buitenbad’ inclusief strandje. ’s Zomers de favoriete zwemplek voor heel veel kinderen uit het dorp en de komende weken het domein van onze hardloopgroep. Na de loopscholing is het tijd voor de eerste rondjes over de boomschorspaden. Al snel wordt er druk gekeuveld, contacten worden gelegd en na afloop van de eerste training is de groepsapp een feit.

Ook de weken daarna blijft de groep grotendeels intact, en sluiten zelfs nog een aantal nieuwe deelnemers aan. Want zo’n groep sportievelingen in felgekleurde kleding blijft natuurlijk niet onopgemerkt in het dorp. Zeker niet als ze met z’n allen op de grond oefeningen doen in de speeltuin. Ook doordeweeks wordt er druk getraind aan de hand van de schema’s die Dick ons mailt. Nieuwe schoenen worden aangeschaft en tips worden uitgewisseld. Ons doel: in mei tijdens de Krakelingenloop met z’n allen over de finish. Eén ding is zeker: het hardloopvirus heeft ook in Heukelum toegeslagen!

Vivi Schotsman & Marieke Nagtegaal

You may also like...