Jan stelt zich voor

Mooi roze is niet lelijkLaat ik mij even voorstellen: Jan Romeijn geboren op 24 september 1966 in Giessenburg. Nu woon ik al een geruime tijd in Hoornaar. Ik woon daar samen met mijn kinderen; Pascalle van 17, Danique van 14 en Noah van 11. Ik ben werkzaam bij Shell Chemicals Europe BV in Rotterdam als Supply Manager Solvents voor de regio Europa, Africa en Midden Oosten. Als ExtraRunner ben ik de officiële drager van het “Jantje” 😉 .

Wat is je sportieve achtergrond

Op 7- jarige leeftijd ben ik met mijn sportieve carrière gestart met voetballen bij Peursum in Giessenburg. Vervolgens als 13-jarige 5 jaar lid geweest bij Typhoon, met een voorkeur voor de korte afstanden en krachtonderdelen. Basketbal was het vervolg, bij Vridos en na de dienstplicht, sportschool en actief spinnen. Ik heb altijd het ‘rondje rond de kerk’ gelopen maar wilde iets anders en meer. Na een Google actie heb ik me in 2012 bij de ExtraRunners aangesloten.

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Afgelopen periode heb ik diverse loopjes gedaan; Univé Rivieren Loopcircuit, City-Pier-City, Halve en Hele Berenloop, Crazy River, Halve Vlieland, Westvoorne, Koning van Spanje (uitgestapt), Schoorl… teveel om op te noemen. 2015 wordt scheepsrecht: 3e keer Rotterdam Marathon.

Wat is jouw favoriete afstand

Ik heb geen favoriete afstand; niet te kort maar ook niet te lang; dus tussen de 5 en 42.195km is prima. Ik wil komende periode eens kijken of ik de weg niet meer moet gaan verruilen met trailruns. Ik zie mijzelf niet als een prestigeloper, maar meer een gezelschaps loper.

Hoeveel Marathons (en/of halve’s) heb je inmiddels gelopen

Inmiddels heb ik 5 halve en 3 hele marathons gelopen. De hele waren: 2013 Rotterdam en 2014 Rotterdam en Berenloop. Leukste tot heden was de afgelaste Berenloop op Terschelling in najaar 2013. Een kleine groep ExtraRunners hebben het weer toen getrotseerd. Een die-hard team heeft toen met windkracht 9 de halve toch gelopen ?

Hoe heb je je voorbereid op de Marathon

Onder supervisie van Dick de Goeij staan we komende 12 april weer klaar aan de start. Strak schema en goede adviezen met betrekken tot voedsel en rust. Wederom top!

Voor mijzelf wordt deze marathon een wraak op de vorige edities. Mijn persoonlijke motto “3 x is scheepsrecht” en nu onder de 4 uur! Belangrijkste is gezond aan de finish verschijnen, genieten en lol hebben.

Heb je nog tips voor andere lopers

Mijn motto is en blijft “Hol voor de Lol” en “Samen uit Samen thuis”

Doorgeefpen

Ik geef de pen door aan: Saskia

You may also like...

2 reacties

  1. 28 maart 2015

    […] werk is niet onopgemerkt gebleven in ons hardloop landje en zo werden er onlangs drie ExtraRunners (Jan, Dick en Otto) uitgenodigd voor een fotoshoot in Rotterdam. De banner is de komende weken te vinden […]

  2. 9 mei 2015

    […] had de eer om in de Hoeve te mogen verblijven, samen met Jan, Frans en Sylvia. De hoeve is een prachtige locatie, op loopafstand van het centrum en op […]