Kyra’s halve marathon trainingservaringen

Kyra“Nadat de inschrijving gedaan was konden we niet meer terug” – Kyra’s halve marathon trainingservaringen

Hoe het begon

Vorig jaar heb ik voor de derde keer de Business Estafette Marathon in Rotterdam gelopen. En iedere keer weer met kippenvel over de finish, zo’n leuke ervaring! Nadat alle collega’s over de finish waren gekomen namen we nog een drankje om ons succes te vieren. Samen met een van mijn teamgenoten besloot ik om in 2015 de Business Duo Marathon te gaan lopen….

De trainingen

Nadat de inschrijving gedaan was konden we niet meer terug. Dus aan de slag met het schema van Dick. Drie keer in de week train ik samen met een groep ExtraRunners die allemaal de hele of halve marathon in Rotterdam gaan lopen. Dinsdag is de eerste training van de week, dit is meestal een pittige intervaltraining. Vervolgens doen we op donderdag een fartlek-training (redactie: interval training met wisselende tempo’s). En in het weekend staat er een duurloop op het programma die ik meestal gezellig met Sylvia en Corrinne doe.

Mijn eerste halve

Omdat er ook een 21 km als trainingsafstand op ons schema staat hebben we de Halve van Hercules in Dordrecht gelopen. Het was voor mij eerder een wedstrijdtempo dan een duurlooptempo, maar met een mooie tijd van 1.58.59 was dat natuurlijk helemaal niet erg!

12 april 2015

Nu de pittige trainingen er bijna opzitten merk ik dat deze niet voor niks zijn geweest; hard gewerkt aan mijn tempo en de afstand geleidelijk opgebouwd naar de 21 km. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben. Laat de 12e maar komen, op naar Rotterdam en in ieder geval genieten!

Kyra Schafraad

You may also like...