ExtraRunners Marathon Rotterdam 2015

2015-04-17 20_22_05-Microsoft Excel - 2015-04-12 Extra tijden Marathon Rdam.xlsxOp 20 november stond er al een vooraankondiging op de site weer te zullen deelnemen aan de Marathon van Rotterdam 2015. Dinsdagavond 20 januari was het dan zo ver en liepen wij na een kleine briefing in de Run2day winkel onze eerste kilometers weg welke stonden beschreven in het Marathon schema van Dick. Dit jaar waren er 22 ExtraRunners die zich ingeschreven hebben voor de hele of halve van Rotterdam. Een aantal deelnemers gaan daarbij voor het eerst de strijd aan met deze lange periode van twaalf weken intensieve trainingen op de dinsdagavond, donderdagavond en zondagmorgen om uiteindelijk deel te nemen aan hun eerste Marathon. Dit jaar zijn er ook weer lopers bij die al eerder hebben meegedaan en het nog een keertje willen proberen om bijvoorbeeld hun tijden te verbeteren of gewoonweg voor de sfeer.

ExtraRunners MR15

Dit jaar treffen we het goed qua weer tijdens de trainingen en hebben we veelal droog kunnen trainen daarnaast was het gelukkig niet te koud. Met elkaar hebben wij z’n 17.420 kilometer afgelegd wat neer komt op ongeveer 670 kilometer per loper. Zonder blessures (op een griepje na) hebben we allemaal de twaalf weken afgerond en zijn we klaar om af te reizen naar Rotterdam op zondag 12 april en zo lekker mee zingen met Lee Towers op de Coolsingel. Net voor tien uur klinkt dan het welbekende ‘You`ll never walk alone’ gevolgd door de heartbeat waarna al snel het startschot klinkt.

Wij ExtraRunners staan dit jaar met zijn allen in startwave 2 en zoals afgesproken aan de rechterzijde van de Coolsingel om zo een glimp van onze supporters op de Erasmusbrug te kunnen opvangen. Onderweg komen we nog vele bekenden tegen ‘gewapend’ met een fototoestel om ons runners te kunnen vastleggen. De eerste 21 kilometers lopen we (naast drie snelle) nog redelijk gelijk met elkaar op, terug uit 2015-04-17 20_33_02-Microsoft Excel - 2015-04-12 Extra tijden Marathon Rdam.xlsxRotterdam Zuid bij 27 kilometer horen we een Extra die graag een stapje terug doet. De rest gaat vol goede moet door richting het welbekende Kralingsebos (30 kilometer punt), vanaf hier zijn het nog een dikke 12 kilometer waar iedereen altijd zo tegenop kijkt en het mogelijk zwaar krijgt. Ook hier zien we wat verval binnen de groep, niet zo gek natuurlijk iedereen wordt moe en kijkt uit naar de finish.

ExtraRunners #MR15Bij de 4o kilometer treffen we de laatste drinkpost in Oud Crooswijk waar de hele buurt uitgelopen lijkt te zijn en de DJ’s langs de route er altijd een groot feest van maken. Dit geeft vele lopers een Extra boost om zo de laatste 2 twee kilometers er nog even bij te tikken. Uiteindelijk zie je dan de kubuswoningen waarvan je weet dat de Coolsingel steeds dichterbij komt. En jawel daar is de laatste bocht naar rechts en draaien we de Coolsingel op, z’n 500 meter verderop is de finish en worden wij Extra’s weer als ware helden binnen gehaald door het enthousiaste publiek. Wat is het weer een feest, met kippenvel over de streep om daarna de welverdiende medaille in ontvangst te nemen via één van de vrijwilligers. Net over de eindstreep wachten we op alle Extra’s en volgende de eerste felicitaties aan elkaar, we hebben het weer gehaald…..op naar volgend jaar?

You may also like...