Nivedita stelt zich voor

nevedita-1Ha sportievelingen! Ik luister naar de naam Nivedita Vernhout (afkorting: Niv) en ben op 9 april 1989 geboren in Calcutta te India. Op 1 januari 1990 ben ik geadopteerd door mijn ouders, waarover ik heel trots kan vertellen dat Gert mijn vader is! Momenteel ben ik mijn 3e opleiding aan het afronden en ben daarnaast 32 uur werkzaam op kantoor in de administratieve ondersteunende branche.

Wat is je sportieve achtergrond

Mijn sportieve achtergrond is niet heel groot. Ik dacht altijd dat sport niet iets voor mij was… maar in 2012 toch bij een sportschool aangemeld, omdat ik juist een uitlaatklep zocht om mijn hoofd te ‘legen’. In de sportschool kwam ik er na 2 jaar achter dat ik eigenlijk alleen maar progressie boekte met ‘hardlopen op de loopband’. En heb toen mijn besluit genomen om mijn sportschool abonnement op te zeggen en in plaats daarvan lekker buiten te gaan lopen! Door mijn vader Gert wist ik al langere tijd van het bestaan van de Run2day-hardloop groep af tot dat hij vorig jaar zomer liet weten dat er in september een nieuwe beginnersclinic zou beginnen ‘en of dit niet iets voor mij zou zijn’. Hier heb ik mij meteen voor aangemeld omdat dit mijn nieuwe sportdoel zou worden!!!

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Ik heb het eindloopje van 5 KM gedaan van de beginnersclinic/iRun, maar mijn allereerste officiële grote wedstrijd was zondag 12 april. De 1/4 marathon van Rotterdam!!! Wauw wat was ik trots dat ik daar aan heb deelgenomen! Voor de het komende jaar en de jaren daarop heb ik de volgende ‘Runs’ al in gedachten. Maar wel steeds met een goede bouw van het aantal KM’s. Zo wil ik in juni mee doen me de LADIESRUN 10 km, in september de Crazy River Run 15km en in januari 2016 zou ik DE HALVE VAN EGMOND willen lopen. Dus allemaal hele leuke Runs in het vooruitzicht die ik graag op mijn naam zou willen hebben staan. Hiervoor is wel een vereiste dat ik goed de trainingsschema’s volg en niet te eigenwijs mijn eigen schema’s bedenk en volg. Daar heb ik nogal handje van 😉

Wat is jouw favoriete afstand

Nevedita10 km of langer. Maar wil daar wel bij vertellen dat als je net begint met hardlopen dat je dit wel goed moet opbouwen. Ik ben vrij snel na mijn eindloopje van de iRun doorgegaan naar de 10 km in mijn eigen trainingen. Ik heb van de trainers van de Run2day Gorinchem begrepen dat dit niet goed voor je lichaam is, omdat je daar ongeveer 3 maanden voor moet rekenen voordat je lichaam aan het hardlopen gewend is.

Hoe heb jij je voorbereid op de ¼ Marathon

Ik train 3x in de week en vind de combinatie erg fijn van het samenlopen met de ExtraRunners en 1x in de week zelf. Veel mensen vinden alleen lopen vaak lastig, maar voor mij werkt de combinatie héél goed. Verder hebben Gert en Nicole ons ontzettend goed getraind en begeleid voor de ¼ Marathon. We hadden een heel fijn groepje op de donderdagavond. Bij de ExtraRunners heb ik ook een paar hele leuke sportieve nieuwe mensen leren kennen waardoor het extra motiverend is om te blijven trainen met elkaar.

Wat verwacht je van de ¼ Marathon

Mijn verwachtingen voor de ¼ marathon waren dat we als groep binnen het uur of net op het uur op 10 km zouden finishen en dat is gelukt!!! Voor de komende wedstrijden waar ik aan zit te denken wil ik mij vooral aan de trainingsschema’s houden, omdat je hierdoor op de langer termijn je snelheid kunt opbouwen en verhogen.

Heb je nog tips voor andere lopers

Ja alhoewel ik ze tussen de regels door al een beetje benoemd heb: Wanneer je net als ik praktisch geen sportieve achtergrond hebt of je bent net begonnen met hardlopen, zorg dat je je kunt aansluiten bij een enthousiaste loopgroep of een paar mensen met wie je samen kunt lopen. Laat je lichaam écht goed wennen aan het hardlopen (+/- 3 maanden) en geniet er vooral van. Het geeft mij altijd een enorme dosis power als ik terugkom van een training en dat voelt goed!

Doorgeefpen

Ik wil graag ‘de digitale doorgeefpen’ doorgeven aan mijn vader & assistent-trainer bij Run2day Gorinchem: Gert Vernhout!

You may also like...

1 reactie

  1. 13 april 2015

    […] Ik geef de pen hierbij door aan Nivedita Vernhout […]