SALOMON Koning van Spanje Trail

kvs-2015-0In de week voor vertrek vroeg Otto op fb of er iemand een verslag wilde schrijven. Ik heb snel gereageerd. Niet met de gedachte dat ik het zo leuk vind om een verslag te schrijven, maar om het zelf in de hand te kunnen houden. En toen ik dat vertelde in Limburg, was opeens menig ExtraRunner jaloers op mij. Want ja, er werd dan wel hard geroepen: “What happens in Gulpen, stays in Gulpen”, maar houdt iedereen zich daar ook aan? En ook nadat er een paar Gulpener biertjes waren weggetikt?

De SALOMON Koning van Spanje Trail was op zondag, maar de meeste ExtraRunners waren al eerder naar het Limburgse land getrokken om daar te genieten van al het natuurschoon én van de 7 smaken die allemaal even lekker zijn!

Ik had de eer om in de Hoeve te mogen verblijven, samen met Jan, Frans en Sylvia. De hoeve is een prachtige locatie, opkvs-2015-3 loopafstand van het centrum en op loopafstand van de start. Want ja, we zijn dan wel hardlopers maar we willen niet té veel te lopen.

Er is een hoop besproken en gelachen in de hoeve, maar hierbij geldt: “what happens in Gulpen, stays in Gulpen.” Maar laat ik dit zeggen: ik heb iedereen een stuk beter leren kennen!
Zondag was het dan zover: De koning van Spanje trail. De meesten van ons liepen de 9 km, met uitzondering van Jan (19 km) en Dick en Margreet (37km). Nadat we met zn allen Jan hadden uitgezwaaid, mochten wij vertrekken. We hebben de hele trail (nou, ja die 9 km dus) gezellig met elkaar gelopen. Het was prachtig! Dwars door het Limburgse landschap met de mooiste vergezichten. Vooraf was afgesproken dat we een keer zouden stoppen voor een fotomoment, nou het was niet 1 keer, maar heel veel keer. Heel gezellig! En dan hadden we ook nog onze privéfotograaf Frans. Geen idee hoe hij het deed, maar hij stond heel vaak langs de route en heeft hele leuke foto’s gemaakt. Nogmaals hartelijk dank Frans!Of de andere deelnemers ons ook zo gezellig vonden weet ik niet, ik weet wel dat ze de ExtraRunners niet snel zullen vergeten.

kvs-2015-4Na afloop kregen we een (alcoholvrij) biertje mét Limburgse vlaai en een medaille. Fredo verdient een speciale vermelding: hij was namelijk 1e van de ExtraRunners! Van harte gefeliciteerd!! (ik ben bang dat we dit ook nog lang moeten horen).

Daarna was het wachten op Jan, en ook hij kwam met een grote glimlach over de finish. Iedereen zag Jan stralen, dus gelijk werd er door velen geroepen dat ze volgend jaar ook de 19 willen lopen. Geen idee waarom, de beloning is hetzelfde: bier, vlaai en een medaille.kvs-2015-1

Tja , en toen moest de 37 km nog binnenkomen. Ondertussen begon het te regenen, de paden werd glad maar ook zij hebben het gered, kanjers! Ik heb trouwens toen niemand horen roepen dat ze volgend jaar de 37 willen lopen…

kvs-2015-2’s Avonds hebben we nog met een groepje gezellig gegeten bij de pizzeria, waar het bier maar € 2,= was en waar je echt grote borden risotto kreeg! En ook bij de pizzeria waren alle 7 smaken even lekker.

Volgens mij spreek ik namens allen als ik zeg dat het heel erg gezellig was en voor herhaling vatbaar! Er worden al plannen gesmeed dat we volgend jaar met meer ExtraRunners in de hoeve gaan zitten. Tja, ik zeg maar niet hoe de hoeve er van binnen uitzag, maar we hadden wel 2 badkamers.

You may also like...