Saskia stelt zich voor

Marathon Rotterdam 2014Saskia stelt zich voor …

Oké, ik moet er ook aan geloven! Mijn naam is Saskia den Uil, ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriend in Hardinxveld. Ik ben werkzaam bij Van Leussen Van den Broek Notarissen (vestiging Gorinchem) als notarisklerk en leidinggevende op de afdeling onroerend goed.

Wat is je sportieve achtergrond

Van mijn 5e tot en met mijn 23ste ongeveer heb ik op twirlen gezeten. En NEE dat is niet alleen maar voor de drumband uitlopen ;).. Jaarlijks had ik hierbij ongeveer 14 wedstrijden met verschillende onderdelen waarbij je je kon kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ik ben hierbij zowel solistisch als in teamverband meerdere malen Nederlands Kampioen geworden.

Hierna was ik een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat is hardlopen geworden! In het begin ging het zeker niet vanzelf, maar na veel doorzetten zag ik steeds meer resultaat en werd ik steeds enthousiaster en fanatieker. Inmiddels kan ik echt niet meer zonder hardlopen. Vind het heerlijk om meerdere malen per week lekker te lopen en je hoofd leeg te maken.

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Om een doel te hebben schreef ik me vaak in voor wedstrijden. Hierdoor moest ik wel blijven trainen! En die wedstrijden gaven mij ook wel een extra boost om door te gaan en beter te worden, super leuk!
Ik heb de Singelloop in Breda inmiddels 4x gelopen, eerste jaar 5km, toen 10km en de twee jaren erna de halve marathon. Verder de Marikenloop, 2x de Bruggenloop, de Zevenheuvelenloop, de 10 km in Rotterdam, het jaar erop (2014) de hele marathon en een aantal Univé loopjes. Dit jaar wil ik onder andere graag de Dam tot Damloop een keertje lopen.

Wat is jouw favoriete afstand

Een favoriete afstand heb ik niet echt. Alle afstanden vanaf 10 km en verder vind ik leuk om te doen. Na de marathon hoop ik me daar weer wat meer op te kunnen concentreren en mijn tijden te verbeteren. Ik zou graag de 10 km onder de 50 minuten willen lopen.

Hoeveel Marathons (en/of halve’s) heb je inmiddels gelopen

Ik heb 2 keer een halve en 1 keer een hele marathon gelopen, vorig jaar in Rotterdam. Dat was echt een fantastische ervaring en ik hoop dat dat dit jaar weer zo zal zijn.

Hoe heb je je voorbereid op de Marathon

Dit jaar met Dick zijn populaire schema en de gezelligheid van de ExtraRunners! Ik was het niet gewend om intervaltrainingen te doen (en heb hier stiekem ook een beetje een hekel aan…). Elke dinsdag is weer een uitdaging, maar mede dankzij de Extra’s en Dick komt het elke keer weer goed ?.

Wat verwacht je precies van de Marathon

Ik hoop dat het net als vorig jaar weer één groot feest wordt en ik optimaal kan genieten van de run! Verder hoop ik dat alle Extra’s het gaan halen, we hebben er goed voor getraind! En natuurlijk dat ik hem binnen de magische grens van 4 uur uit zal gaan lopen.

Heb je nog tips voor andere lopers

Gewoon doorgaan! Ook al lukt het niet altijd even goed, de aanhouder wint! Zolang je maar plezier hebt!

Doorgeefpen

Ik geef de pen hierbij door aan…… mijn challenge partner Cor.!!! Succes!!

You may also like...

1 reactie

  1. 28 maart 2015

    […] Ik geef de pen door aan: Saskia […]