Vivi stelt zich voor

vivi-01Dankjewel Corrine voor de eXtra-pen! Ik ben dus Vivi en sta zelf vaak versteld van mijn vele gezichten: moeder van 2 volwassen kinderen (30 en 27 jaar), 1 kleinkind (2 jaar) en de 2e op komst 😉 ; runningstherapeute; personal mental runningscoach; hardlooptrainer; masseuse/voetreflextherapeut; sinds kort ambtenaar op de afdeling Samenleving bij de Gemeente Woudrichem en natuurlijk lange tijd mede het gezicht van Run2Day Gorinchem en de ExtraRunners. En dat in bijna 52 jaar…..!!
Ik ben opgegroeid in Heenvliet, een klein dorpje onder de rook van Rotterdam. Verliefd naar Rotterdam vertrokken, een paar jaar de rust gezocht in Hardinxveld en uiteindelijk 13 jaar geleden in Gorinchem beland (nooit spijt van gehad 😉

Sportieve achtergrond

Als kind was ik echt een balletmeisje (klassiek). Wilde ook altijd prof worden, maar ja, daar kwam een pubertijd tussen….. Daarna nog wel wat probeersels in die richting ondernomen, maar serieus werd hetvivi-03 niet meer. Ik vond het vervolgens wel leuk om van veel verschillende sporten te proeven. Altijd van korte duur, er was altijd wel een reden om te stoppen of weer te switchen. Met hardlopen kwam ik in aanraking toen mijn ex-man marathons ging lopen. Ik stond erbij en keek ernaar. Het zag er zo simpel uit, maar elke keer als ik het zelf probeerde, ging het mis (te veel, te vaak, te hard). In die tijd waren er nog geen startersgroepjes en er was zeker geen kennis over rustige opbouw. Eenmaal in Gorinchem vond ik, samen met Dick, wel de juiste manier om het hardlopen op te bouwen. De kilometers werden gevreten en het voelde goed, beter, opperbest!! Nu combineer ik het hardlopen graag met yoga en verwacht dit zeker tot m’n 80ste wel zo vol te houden 😉

Welke runs heb je allemaal al gedaan

Teveel om op te noemen. In de verhuizing laatst kwamen veel medailles weer tevoorschijn…… Op elke plak ben ik trots, of het nou 5, 10, 15km of meer was, maar er zijn zeker uitschieters. Zo ben ik echt trots op mijn RoParuns (2x busje gereden, 2x gefietst, 2x gemasseerd, 5x gelopen); de marathon van Berlijn; de marathon van Rotterdam. Op de marathon van Terschelling moest ik op 30km uitstappen, vanwege een blessure, maar die gaat zeker nog een keer gelopen worden. Ik houd het meeste van de wat rustigere loopjes, ben niet zo van het massale.

19015_456967224379868_708629213_nWat is jouw favoriete afstand

Die heb ik niet. Op alle afstanden ben ik weleens helemaal stuk gegaan en op alle afstanden heb ik ook vaak relaxt kunnen genieten. Dat laatste is me steeds meer aan gaan spreken en ik loop nu echt alleen nog voor de lol. Soms met een doel en soms ook helemaal niet. Als ik iemand kan begeleiden om de eindstreep te halen of om een tijd neer te zetten, doe ik dat graag, ongeacht de afstand of snelheid. En als ik het zelf niet meer bij kan benen, is er altijd nog een fiets 😉

Heb je nog tips voor andere lopers

Als trainer en runningstherapeut natuurlijk alleen maar. De belangrijkste tip wat mij betreft is dat iedereen zijn eigen invulling aan het hardlopen leert te geven. De een wil steeds harder, de ander wil gewoon op conditie blijven, weer een ander wil zijn lifestyle veranderen. Zolang je het invult op de wijze die bij jou past, kan ik je alle tips geven die je daarvoor nodig hebt. En vergeet niet, in de tussentijd, vooral te genieten van alles wat op je (loop)pad komt.

De eXtra-pen gaat dit keer naar: Rene Bekkema.

You may also like...

1 reactie

  1. 18 juli 2015

    […] Ik geef de pen door aan Vivi. […]