De marathongroep van de Extrarunners is ook dit jaar weer vol enthousiasme van start gegaan. Er wordt getraind voor de hele marathon in Rotterdam èn voor de halve marathon in Jeruzalem. De aftrap was op dinsdag 7 januari. Met elkaar is het trainingsschema doorgenomen en werd er het een en ander nader toegelicht. De eerste echte looptraining vond plaats op donderdag 9 januari. En er zullen er nog heel veel gaan volgen!
De marathongroep traint op dinsdag en zaterdag apart en op donderdagavond wordt de training geïntegreerd in die van de Extrarunners. Tijdens die trainingen op donderdagavond wordt er vaak een interval- of een snelle duurlooptraining gegeven. Ook leuk en leerzaam om bij aan te sluiten als je geen marathonambities hebt. Op zaterdag worden er voornamelijk lange duurlopen gelopen. De groep is gestart met een route van 21 kilometer, dit wordt de komende weken steeds verder uitgebouwd. Natuurlijk is er voor de deelnemers die trainen voor de halve marathon een aangepast loopschema.
De lopers hebben er in ieder geval allemaal keiveel zin in. De sfeer in de groep is goed. ,,Maar we zijn natuurlijk nog maar net begonnen, hahaha. Iedereen heeft er nu nog superveel zin in en iedereen is hartstikke gemotiveerd”, aldus een van de deelnemers.