Mocht je afgelopen week het krantje De Stad Gorinchem gemist hebben of buiten de zone vallen van bezorging. Hier een bericht voor wellicht nieuwe loopmaatjes. Lees je even mee?

GORINCHEM Extrarunners Gorinchem is de hardloopgroep van Gorinchem. Het motto van de Extrarunners is niet voor niets ‘Hol voor de lol’, want plezier staat voorop. Op 5 maart begint een nieuwe cursus ‘Start met hardlopen bij de Extrarunners’. In acht weken tijd leren deelnemers hoe zij op een verantwoorde manier kunnen hardlopen. In 2008 zijn de Extrarunners opgericht voor alle hardlopers en iedereen die graag een hardloper wil worden……..

Extrarunner

Op 5 maart begint een nieuwe cursus ‘Start met hardlopen bij de Extrarunners’

 

Runners aan de start

Op zondag 6 maart 2022 vind al weer de derde vestingloop plaats in Gorinchem. Na een lange periode van het niet mogen organiseren van evenementen is het dan eindelijk weer mogelijk om mee te kunnen doen aan een hardloopevenement. Iets waar we met zijn allen naar uit hebben gekeken.

Het betreft een hardloopevenement voor het hele gezin waarbij gekozen kan worden uit diverse afstanden over een prachtig parcours van de vestingwallen van Gorinchem. Wie wil er nu niet lopen in de allermooiste Vestingstad van Nederland! Mocht je nog mee willen doen dan kan je je nu nog inschrijven via de volgende link.

Gaan wij je als ExtraRunners daar treffen?

Eindloop Extrarunners 5 km

Zaterdag 4 september 2021 was een heel bijzondere training. De ‘beginners’ die voor de zomervakantie niet in de gelegenheid waren om aan de eindloop deel te nemen, liepen vandaag hun eindloop. Uiteraard werden ze daarbij ondersteund door de andere lopers van de Extrarunners! Het was weer een feestje.

Daarnaast namen we afscheid van Gert als trainer. Met bloemen, een bon en mooie woorden bedankten we Gert voor zijn enthousiaste inzet de afgelopen jaren. We zullen hem gaan missen.

 

Zaterdag 16 mei 2020 om 9.30 uur is het eindelijk zover. We gaan weer trainen. Uiteraard onder voorwaarden. Daar over later meer. Ook de startlocatie is elders, namelijk de parkeerplaats van de Evenementenhal in Gorinchem. Dit omdat de gymzaal nog niet beschikbaar is en omdat we hier eventuele drukte het beste kunnen vermijden.

Diverse trainingsgroepen
We gaan werken met drie (met een uitloop naar vier) groepen.
Gert gaat de ‘opstartgroep’ begeleiden. Deze groep is voor mensen die de afgelopen weken weinig hebben kunnen trainen en er weer even in moeten komen.
Jaap begeleidt de middengroep voor lopers die 5-10 kilometer kunnen lopen.
Hafid dan wel Frans is de trainer van de derde groep voor lopers die meer dan tien kilometer kunnen lopen.
Dick houden we als extra trainer achter de hand voor het geval er heel veel lopers staan te trappelen om zaterdag weer aan een training mee te mogen doen.

Maximum aantal personen per groep
Er is, ook bij het bestuur, nog wat onduidelijkheid over het maximum aantal personen waaruit de groep mag bestaan. Tot we daar duidelijkheid over hebben houden we een maximum aan van 9 personen per trainer. Vandaar ook dat we Dick als extra trainer achter de hand hebben. Mochten er zelfs met inschakelen van Dick nog teveel lopers zijn bedenken we daar ter plekke een oplossing voor. We willen natuurlijk niet dat er Extrarunners buiten de boot vallen. De training staat open voor iedereen! Ondertussen hopen we snel meer te horen van de veiligheidsregio wat betreft deze aantallen. Indien mogelijk zullen we de groepjes uitbreiden naar maximaal 15 personen per trainer. Als we dat voor zaterdag 16 mei weten informeren we jullie hier natuurlijk over.

RIVM maatregelen
En dan nog de richtlijnen volgens het RIVM waar we ons aan dienen te houden. We zullen streng moeten zijn dus als je je niet aan deze regels kan of wil houden willen we je vragen niet naar de training te komen.

  1. We houden gedurende de gehele training anderhalve meter afstand tot elkaar.
  2. Hoe leuk het ook is om elkaar weer te zien, geen groepshugs en handen schudden of ander lichamelijk contact. Kortom: we blijven van elkaar af ?
  3. Heb je symptomen dan blijf je thuis!
  4. Was je handen voordat je naar de training komt.
  5. Nies of hoest in je elleboog (en stap indien mogelijk even uit de groep)
  6. Neem iets van desinfecterende handgel mee zodat je ook tijdens de training je handen kan reinigen indien nodig.
  7. Drink niet uit andermans bidon.
WinterFireRun 2020

Afgelopen zaterdag 4 januari deden er weer aardig wat ExtraRunners mee aan de WinterfireRun in Vuren.
Ondanks het frisse windje bleef het droog en kon er na afloop nog heerlijk worden genoten van een kopje erwtensoep.
Op de facebook pagina van de WinterfireRun staan veel foto’s en de uitslagen.

WinterFireRun 2020WinterFireRun 2020WinterFireRun 2020WinterFireRun 2020WinterFireRun 2020WinterFireRun 2020WinterFireRun 2020WinterFireRun 2020WinterFireRun 2020

beginnersgroep hardlopen

Beginnersgroep!

Zaterdag 11 januari 2020 starten de Extrarunners met een nieuwe clinic voor beginnende hardlopers. Op eigen niveau en in groepsverband leren professionele trainers de deelnemers de fijne kneepjes van het hardlopen. In 7 weken wordt er met elkaar voor dat ene doel getraind: 30 minuten achter elkaar hardlopen.

De trainingen starten op zaterdag 9.30 uur vanaf het sportpunt aan het Heerenlaantje 18 in Gorinchem en duren tot ongeveer 11.00 uur. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij, naast de groepstrainingen op zaterdag, thuis ook één (of liever twee) keer per week trainen. Het speciale trainingsschema krijgen zij van de Extrarunners.
De clinic wordt afgesloten met een gezellige eindloop die als voornaamste motto heeft: Hol voor de lol. Voor iedere deelnemer ligt er bij de finish een medaille en een T-shirt klaar.

Deelname aan deze clinic van zeven weken kost 50 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers professionele begeleiding, hardloopschema’s, een T-shirt, een medaille en een hoop gezelligheid terug. Na afloop van de clinic kunnen de beginnende hardlopers doorstromen naar de middengroep van de Extrarunners.
Inschrijven kan via onderstaande knop.

Inschrijven

Trailkalender

Ook in 2020 gaan we weer het bos in om te trainen. Frans zal de bostraining voor zijn rekening nemen en jullie via de app op de hoogte houden. We hebben de volgende zondag gepland:

9 februari 2020
Nieuwe data volgen

Zoals altijd vertrekken we om 9:30 uur vanaf het parkeerterrein naast de Karwei. Iedereen is welkom om mee te gaan, ook niet leden mogen aansluiten om een keer kennis te maken met onze loopgroep. We zijn tussen 12 en 12.30 uur weer terug in Gorinchem.

Soms wil je voor die ultieme uitdaging gaan, een mooie trailrun die net iets langer is dan je gebruikelijk loopt….  toch een keer een marathon lopen………….allemaal uitdagingen waarvoor je meer moet trainen. Het gevolg kan zijn dat je tegen ongemakken aan loopt. Je kunt dit natuurlijk niet altijd voorkomen maar je kunt de kans op ongemakken wel verkleinen. Massage kan daar op een positieve manier aan bijdragen. Al meer dan 10 jaar kun je bij ons ook terecht voor sportmassage, achter de winkel hebben we een professioneel ingerichte massageruimte en NGS (Nederlands Genootschap Sportmassage) opgeleide handen. Massage bevordert de doorbloeding van je spieren en helpt bij de afvoer van afvalstoffen. Massage levert een positieve bijdrage aan je herstel na zware en lange inspanning en helpt je bij voorkomen van blessures. Wil je een keer een massage ontvangen of wil je meer weten over de werking? Neem gerust contact met ons op.